ГРЕЙНА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В ИСПЕРИХ

Празнична заря
С празничен концерт и много добро настроение бяха запалени светлините на коледното дръвче в Исперих. Празникът се проведе на площада пред паметника на хан Аспарух, където бе монтирана коледната елха. В програмата участие взеха деца от детска градина „Слънце“, детска градина „Мечо Пух“ и изпълнители от детска вокална група „Теменуга“ към народно читалище „Съзнание-1891“ – гр. Исперих.
06. 12. 2019 г.

Ученици от Профилирана гимназия “Васил Левски“ – гр. Исперих, гостуваха в общинска администрация

При Кмета на Община Исперих
На 5 декември ръководството на Община Исперих бе домакин на специални гости. Ученици от клуба по „Дизайн и реклама“ към Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих, посетиха кмета на общината – инж. Белгин Шукри, зам.-кмета – г-жа Нехире Юмер, председателя на Общински съвет – Исперих – г-н Бейти Бекир и директора на дирекция „Хуманитарни дейности“ – г-н Исмаил Айдън.
06. 12. 2019 г.

"Мениджър за един ден"

Лого на инициативата "Мениджър за един ден"
За поредна година Община Исперих се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. Ученици от двете гимназии в града бяха радушно приети от току-що встъпилия в длъжност кмет – г-н Белгин Шукри и новия председател на Общински съвет-Исперих – г-н Бейти Бекир. Двамата приветстваха младите и изразиха радостта си от желанието им да придобият опит в реална работна среда.
08. 11. 2019 г.

Free WiFi в Исперих

Free WiFi
Община Исперих успешно се включи в надпреварата за получаване на ваучер в размер на 15 000 евро от Европейската комисия. В схемата WiFi4EU имаха възможност да участват органи от публичния сектор на държавите от Европейския съюз и участващите страни от ЕИП - Норвегия и Исландия.
15. 10. 2019 г.

Договор за сътрудничество със Софийския университет подписа кметът на Община Исперих – г-н Бейсим Руфад

Подписване на договор

Община Исперих и СУ „Св. Климент Охридски“ ще развиват сътрудничество в областта на образованието, науката и научноизследователската инфраструктура. Договорът, който беше подписан между представителите на двете институции е за период от 6 години и включва редица съвместни дейности.

26. 11. 2018 г.

Официална церемония по откриване на обект „Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ гр. Исперих“

Официална церемония по откриване на обект "ПГСС "Хан Аспарух" гр. Исперих"
На 23.11.2018 г. се проведе официална церемония по откриване на обект „Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ гр. Исперих“, чието обновяване и модернизиране стана възможно с реализацията на най-големия инвестиционен проект в община Исперих за 2018 година „Основен ремонт, оборудване и обзавеждане на Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“, гр.Исперих“ на стойност 1 298 457,73 лв.
23. 11. 2018 г.

Редица мероприятия с участието на деца, родители и учители бяха организирани от Община Исперих тази есен

Проект-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От началото на учебната година до този момент в изпълнение на дейностите, заложени по проект „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства в община Исперих“  бяха организирани множество мероприятия, в които се включиха стотици ученици, родители и учители.

23. 11. 2018 г.