Съобщение по повод зачестилите случаи на отравяне на бездомни кучета в града

Лого на Община Исперих

СЪОБЩЕНИЕ ПО ПОВОД ЗАЧЕСТИЛИТЕ СЛУЧАИ НА ОТРАВЯНЕ НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА В ГРАДА

Във връзка със зачестилите случаи на отравяне на бездомни кучета следва да уведомим всички граждани на община Исперих, че Общинска администрация – Исперих строго и категорично осъжда подобно нехуманно и престъпно отношение към животните.

Община Исперих оказва пълно съдействие на разследващите органи. На полицейските служители са предоставени видеозаписи от охранителните камери, а откритите мъртви животни са откарани за експертиза във ветеринарна клиника с цел установяване точната причина за смъртта им.

Молим всеки гражданин, който има информация, която би помогнала за изясняване на извършителя/извършителите, да подаде сигнал в Районно управление – Исперих.

Още веднъж напомняме на всички граждани, че едни от основните начини за справяне с популацията на безстопанствените кучета са навременната кастрация и регистрация не само на бездомните кучета, но и на животните, които имат стопани.

Уверяваме всички жители на града, че Община Исперих ще приложи всички необходими мерки за устойчиво решаване на проблема.

30. 12. 2019 г.