"Мениджър за един ден"

Лого на инициативата "Мениджър за един ден"

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА ИСПЕРИХ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“

За поредна година Община Исперих се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. Ученици от двете гимназии в града бяха радушно приети от току-що встъпилия в длъжност кмет – г-н Белгин Шукри и новия председател на Общински съвет-Исперих  – г-н Бейти Бекир. Двамата приветстваха младите и изразиха радостта си от желанието им да придобият опит в реална работна среда.

Емине Зюлкяр от ПГ по СС „Хан Аспарух“ стана кмет на Исперих, Мелиса Михайлова от ПГ „Васил Левски“ беше секретар на Общината, а заедно с тях още седем ученици влязоха в ролята на зам.-кметове и директори на дирекции. Вдъхновени от предизвикателството да прекарат един реален работен ден в Общинска администрация – Исперих, учениците заеха своите ръководни длъжности и демонстрираха завидни лидерски умения под напътствието на своите ментори. В края на това предизвикателство кметът изпрати своите гости с думите: „Към която и професионална сфера да се насочите, бъдете мотивирани, търсещи и амбициозни, защото бъдещето на всяка държава са идващите поколения, а доброто бъдеще на държавата ще се определи от изборите, които ще направите Вие!“.

Инициативата „Мениджър за един ден“ се организира от фондация „Джуниър Ачийвмънт“ и дава възможност на младежите на възраст между 16 и 23 години да се запознаят отблизо с проблемите, отговорностите и задълженията на хората, заемащи ръководни позиции в различни сфери от професионалния живот и да получат съвети и подкрепа от тях за своето кариерно развитие.

Емине Зюлкяр
"Мениджър за един ден"
"Мениджър за един ден"
08. 11. 2019 г.