ДАРЕНИЯ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА ПОЛУЧИ И БОЛНИЦАТА В ИСПЕРИХ

"МБАЛ-Исперих" ЕООД

Истинска вълна от съпричастност и подкрепа в борбата с коронавируса получи и исперихската болница. Политици, бизнесмени и фирми дариха на лечебното заведение консумативи, предпазни средства и парични суми.

Днес (26.03.2020 г.) кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри и председателят на ОбС-Исперих Бейти Бекир предоставиха от свое име и от името на всички съветници и кметове на кметства от листата на ПП ДПС сумата от 3800 лв. 

Управителят на болницата д-р Абдулах Заргар сподели, че предпазни облекла, маски и дезинфектанти болницата е получила от д-р Рафи Караджиян, управител на фирма „Медилинк 2001“ ЕООД, гр. Варна. Фирма „СЕВЕР ТАБАК“ ЕООД, с.Делчево с управител Сали Сали Мехмед е дарила сумата от 5000 лева. 6000 лева предоставя на лечебното заведение фирма „ЛЕЙБЕР - МЕХМЕД МУХАРЕМ“, с. Старо селище. 1000 броя предпазни маски за лице е дарил народният представител д-р Хасан Адемов. Общинският съветник от коалиция „Демократична България – Обединение“ Дамян Милев е дарил сумата от 1000 лева.

Д-р Заргар благодари за помощта на всички дарители. Той коментира, че към момента на територията на общината няма заболели от коронавирус пациенти, но в лечебното заведение се обособява отделение, в случай на установяване на заразени лица. С дарените средства болницата ще закупи респираторни апарати, необходими за обдишване на най-тежко засегнатите от вируса пациенти, и предпазни средства за медицинския персонал.

Дарителите
Дарителите
Дарителите
Дарителите
Дарителите
Дарителите
Дарителите
26. 03. 2020 г.