ПЪТУВАЩОТО ЛЯТНО КИНО НА БНТ 1 ПРЕЗ АВГУСТ И В ИСПЕРИХ

БНТ

Със съдействието на кмета на Община Исперих тази година нашият град ще стане част от седмото издание на общонационалната кампания „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“, чиято цел е да съсредоточи вниманието на обществото върху изчезващите кинотеатри в България.

На 27.08.2018 г. от 20:30 ч. пред сградата на читалище „Съзнание – 1891“ ще се излъчи безплатна прожекция на създадения по действителен случай филм – „Урок“. Всички жители на града, проявили интерес към събитието, ще се потопят в позабравената вече магия на киното под звездите.

Час преди прожекцията децата ще имат възможност да седнат на Гигантския стол на четенето, да разгледат и да почетат книжки от Пътуващата детска библиотека, която съпътства събитието. Те ще могат да заменят своя, вече прочетена книга, с книга от Пътуващата библиотека – оставена от друго дете в страната, както и да напишат ценно послание, което ще достигне до неизвестен за тях бъдещ читател.

Седмият поред сезон на националната кампания за възстановяване на летните кина в България ще представи безплатни прожекции в общо 24 населени места в страната, а журналисти от БНТ ще предават в свои репортажи атмосферата от гостуванията.

25. 07. 2018 г.