Кино под звездите

Лятно кино

В ИСПЕРИХ МАЛКИ И ГОЛЕМИ СПОДЕЛИХА ОЧАРОВАНИЕТО НА ЛЯТНАТА КИНОМАГИЯ ПОД ОТКРИТО НЕБЕ

Пуканки, детска глъч, добро настроение, голям прожекционен екран, небе, звезди – непознати за някои, а за други – почти забравени емоции за някогашни кинопрожекции в града. Жителите на Исперих присъстваха на прожекцията на българския филм „Урок“ пред читалище „Съзнание – 1891“. Събитието се проведе като част от кампанията на Българската национална телевизия, чиято цел е да насочи вниманието на хората към възстановяване на летните кина в България.

На разположение на най-малките беше Пътуващата лятна библиотека на БНТ с неповторимия Гигантски стол на четенето. Децата имаха възможност да постоят на него, да почетат, както и да разменят своя, вече прочетена книжка, за друга.

Лице на мероприятието бе популярният телевизионен водещ Драго Драганов. По-рано през деня председателят на Общински съвет Исперих – адв. Даниел Димитров, го информира, че много скоро в Исперих отново ще има лятно кино. Предвижда се то да бъде възстановено през 2019 година, като финансирането изцяло ще бъде по мярка 7.4 от Стратегията за ВМОР на Местна инициативна група Исперих.

Лятното кино в града не съществува от десетилетия. Създадено през далечната 1957 година, то затваря врати 25 години по-късно и се превръща в пустеещо културно средище.

Репортаж от събитието на https://www.bnt.bg/bg/a/ptuvashcho-lyatno-kino-s-bnt1-v-isperikh

Столът на четенетоЛятно киноЛятно кино

 

29. 08. 2018 г.