С 90 000 ЛЕВА ОБЩИНА ИСПЕРИХ ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ДЕЙНОСТТА НА МЕСТНАТА БОЛНИЦА

"МБАЛ ИСПЕРИХ" ЕООД

На свое извънредно заседание вчера, с докладна записка, внесена от кмета на Община Исперих инж. Белгин Шукри, Общинският съвет реши да подпомогне финансово Многопрофилната болница в Исперих със сумата от 90 000 лева.

 „С оглед на усложняващата се епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирусната инфекция, бе наложително да предприемем ефективни мерки, за да функционира здравното заведение спокойно и да гарантира адекватна грижа към всеки пациент. След като предварително обсъдихме и съгласувахме мнения с представителите на всички политически партии, част от местния парламент, решихме да направим извънредна сесия за актуализация на бюджета на Общината за 2020 година. В трудни моменти всички трябва да обединим усилия и да сме единни в решенията и в действията си“, коментира кметът Белгин Шукри.

Със своя заповед от 27 март министърът на здравеопазването Кирил Ананиев включи МБАЛ – Исперих в списъка с лечебни заведения, които ще извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. От болничното заведение алармираха, че от финансова гледна точка това ще затрудни изключително много дейността им и изразиха нуждата от закупуване на респиратори и предпазни средства в контекста на мерките за борба с епидемията от коронавируса. Болницата вече е обособила отделение за лечение на пациенти, заболели от вируса.

Община Исперих отново призовава всички граждани: Останете си вкъщи! Проявете отговорност към Вашето здраве и здравето на своите близки! Единствено чрез дисциплина и разумно поведение ще се преборим с пандемията COVID-19.

03. 04. 2020 г.